بلایی که کیوی سر گوشت خام میاره، اسید سر آدم نمییاره.
قبل از کباب کردن، به گوشت کیوی میزدن و شل و ول و وارفته بسان ژله میکشیدن به
سیخ. هدف از این کار چی بود؟ والله که 90 درصد عمالش نمیدونستن، فقط یه چیزی جایی
دیده بودن و همونو پیاده میکردن؛ کاری که اکثریت که ما باشیم با زندگیمون میکنیم.
ولی بالاخره یه نفر از خیل انسانها فهمید که این کار غلطه، با گوشت، قبل از کباب
کردنش نباید انقدر ور رفت و از هویت ساقطش کرد و اینو مثل حسن که داشت وضو به حسین
یاد مییاد، به بقیه هم رسوند. چیزی که به اون سرعت همهگیر شد، به سرعت هم رخت
بربست و عید امسال که میزان استعمال کباب از مرز میلیاردها سیخ گذشت کسیو ندیدم به
گوشت قرمز کیوی بزنه. البته در دورافتادهترین مناطق که نور آگاهی هنوز از درزهای
نحیف به درون راه پیدا نکرده همچنان این عمل ننگین روی گوشت انجام میشه و جوندگان
از اینکه گوشت مثل شکلات تو دهن آب میشه راضیان.
سیخزدن کباب نزد خانوادهها کار فوق تخصصی به حساب میاد. سیخزنا
تو هر خاندانی ثابتن و یه سری کارآموز هم همیشه زیردستشون دارن که قبل از مرگشون جانشینشون رو از بین همین
کارآموزا انتخاب میکنن. کارآموزایی که دوران کارآموزی رو فقط از راه تماشای
چگونگی تهیهی کباب میگذرونن؛ چون سیخزنا چنان محیط رعب و وحشتی پیرامون کباب و
منقل زغال ایجاد میکنن و هر حرکتی رو با این بهانه که کباب خراب میشه خنثا میکنن
که نمیشه به چیزی دست زد. اگه سیخزن خودش آتیشو هم به راه کرده باشه که دیگه
واویلا. احتمالن مردسالاری همچین بلایی سر مراسم کباب آورده. مردا در یه مقطعی که بر
تاریخ پوشیدهس تصمیم گرفتن کبابزدنو کار مردونه و مهمی که با کل کار زنا تو
آشپزخونه برابری میکنه جلوه بدن و در این راه زنها هم بهشون کمک کردن. چنان
دربارهی این کار پرمخاطره تبلیغ میشه که تعجب میکنی چطور هنوز شهید نداده یا از
دلش مذهبی جدید به جهان عرضه نشده. هر ایرانیای که به جهان صادر میشه، یه فعال
باربیکیو به فهرست فعالین باربیکیوی اون کشور راه پیدا میکنه. ایرانی تو خارج چمن
که میبینه میگه چی کار کنیم؟ سیخ درآریم کباب کنیم. اگه همهی دنیا هم از کباب
کردن خوراکیها تو محیط آزاد خسته بشن و آشپزخونه رو ترجیح بدن، ایرانی نمیذاره
این مهم در جهان منقرض بشه.
سلام به نظرم این رو حتما برای یک روزنامه بفرست توی یک ستون چاپش کنن.
پاسخحذفهیچوقتو یادم نمیاد که بابام کباب سیخ کرده باشه.همیشه مامانم. اصلا کباب سیخ کردنش معروفه.
پاسخحذفواقعا در باره آب و تاب دادن حق با شماست
پاسخحذفاصولا ما خانما خیلی دوست داریم کار رو به آقایون بدیم. اما کباب سیخ کردن و پختن فقط یه نمونشه. اصولا اگر دست به کار بزنند انقدر شلوغش می کنن و دستور می دن و هزارتا خانم واسه آوردن کبابا و سیخا و دیس و نون ردیف می کنن دورشون.... که نگو! بعدشم انقدر کثیف کاری می کنن که پشیمون میشی از سپردن کار به آقا! نمونشو دیدم که میگما!
پاسخحذفپرداختت بی نظیر بود!
پاسخحذف